У Србији 65 заражених коронавирусом

Према последњим информацијама, у Србији је регистровано још осам особа заражених коронавирусом, чиме је укупан број заражених повећан на 65.

Такође је издато и 8.000 решења о самоизолацији, а изречено је и осам прекршајних пријава.

Од 65 потврђених случајева новог вируса корона 34 пацијента су на болничком лечењу, 31 пацијент је на кућном лечењу, док су четири особе на респираторима, изјавио је данас министар здравља Србије Златибор Лончар.

Влада Србије донела је нове мере у циљу сузбијања ширења вируса ковид 19. Закључком владе одређено је неколико објеката на територији Србије који ће, у случају потребе, служити за карантински смештај. Пооштрене су мере које се односе на ограничавање јавног окупљања на отвореном и у затвореном простору. Окупљања су ограничена тако да дистанца између лица мора бити најмање два метра, као и да на површини од четири квадратна метра не може бити више од једног лица. Власници су у обавези да испред објекта назначе укупан број лица која могу боравити истовремено унутар тог објекта. Из примене ове одлуке изузета су лица која због радне обавезе и специфичног начина организације рада објективно не могу применити ову меру.

Пооштрена је мера која се односи на забрану извоза лекова и сада се она односи не само на лекове произведене у Србији, већ на све лекове који се налазе на територији наше земље.

Амбасадорка Кине Чен Бо изјавила је данас да очекује да кинески стручњаци за борбу против коронавируса стигну у Србију до краја недеље, а председник Александар Вучић захвалио је на великој помоћи и подршци коју Кина пружа Србији и свим нашим грађанима.

Народна банка Србије је на данас одржаној ванредној седници Извршног одбора усвојила одлуке којима се прописује застој у отплати обавеза дужника.

Мораторијум је прописан за све дужнике који то желе, укључујући физичка лица, пољопривреднике и предузетнике, као и привредна друштва, а подразумева застој у отплати обавеза који не може бити краћи од 90 дана, односно од трајања ванредног стања које је уведено због пандемије.

Дужници, наравно, нису спречени да редовно измирују своје обавезе, а за време мораторијума све обавезе по основу камата ће тећи.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.304 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>