Општина Сврљиг ради без ограничења, уз појачане мере заштите

На сајту Општине Сврљиг објављено је обавештење за грађане у коме се каже да ће у наредном периоду, до доношења другачије одлуке, све службе општине радити без ограничења радног времена, али уз драстично појачане мере превенције заштите од заразних болести.

У тексту који је објављен на сајту општине Сврљиг још једном се моле сви грађани да не посећују Општинску управу без преке потребе, поготову стара лица.

“Молимо све старије суграђане да не излазе из својих кућа поштујући прописе Владе Републике Србије”, наводи се у обавештењу.

Председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић упутила је поруку и пољопривредницима са територије општине у којој истиче да сва лица која конкуришу за субвенције у пољопривреди не брину поводом рока за конкурисање, јер ће бити продужен, као и да могу доставити и непотпуну документацију, која ће моћи да се допуни без последица након престанка ванредног стања у земљи.

На сајту општине постављен је и Акциони план са контролном листом за поступање у јавним установама ради спречавања болести које изазива коронавирус.

“На основу закључка Окружног штаба за ванредне ситуације Нишавског управног округа и Штаба за ванредне ситуације Општине Сврљиг донешен је Акциони план са контролном листом за поступање у јавним установама ради спречавања болести које изазива коронавирус”, каже се у саопштењу.

Сви привредни субјекти, као и јавне установе и организације овај Акциони план могу да преузну са сајта како би предложене активности могли да спроведу у својим организацијама.

Иначе, у Полицијској станици у Сврљигу од јутрос не раде службе за продужење и издавање личних докумената, а Министарство унутрашњих послова објавило је да ће истекла документа важити и након истека рока на који су издата, као и мејл upravazaupravneposlove@mup.gov.rs путем кога грађани којима је потреан нови лични документ могу да се обрате Министарству елетронским путем и сачекају даље инструкције.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,124 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>