Проглашено ванредно стање, седам нових случајева коронавируса

У Србији је због коронавируса проглашено ванредно стање. Према последњим подацима, заражено је 55 особа, а премијерка не искључује и увођење полицијског часа.

Због ширења коронавируса, ванредно стање проглашено је на територији целе Републике Србије.

Због увођења ванредног стања од данас у Србији не раде школе, вртићи и факултети. У Београду је рад угоститељских објеката ограничен до 20 часова, а јавни превоз ради по суботњем режиму вожње.

Старијима од 65 година ограничено је кретање, због њихове безбедности, а председник Србије Александар Вучић на ванредном обраћању грађанима апеловао је на њих да поштују ову забрану.

Влада Србије јуче је донела и Одлуку о ограничењу висине цена основних животних намирница, заштитне опреме и дезинфекционих средстава.

Закључком Владе уведена је забрана јавног окупљања у затвореним просторијама, а са 100 људи колико је претходно било дефинисано, број присутних се ограничава на 50 људи.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да ће границе Србије остати затворене, осим за држављане Србије који се враћају из иностранства, као и за дипломате и стране држављане са боравишном дозволом. Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас, после састанка Кризног штаба, да није задовољна поштовањем уведених мера и препорука од стане грађана и да ће Влада усвојити додатне мере.

“Сложили смо се да је ситуација с грађанском дисциплином заиста забрињавајућа”, рекла је премијерка и најавила још мера, између осталог, додатну рестрикцију броја људи у кафићима и ресторанима, затварање свих шалтера у јавној управи и можда, увођење полицијског часа и потпуну забрану слободе кретања.

Министар здравља у Влади Републике Србије др Златибор Лончар најавио је данас да ће електронски рецепти важити три месеца дуже од прописаног рока важења, те појаснио да је и то једна од владиних мера у борби против ширења коронавируса.

Како јављају медији, припадници Војске Србије, наораужани дугим цевима и са заштитним маскама на лицу, од јутрос могу да се виде на улицама Београда и Новог Сада. Претпоставља се да се ради о припадницима Војне полиције који су ангажовани на пружању подршке цивилним властима у спречавању ширења инфекције.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,124 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>