“Нема разлога за панику”, поручила председница Општине Сврљиг

Поводом увођења ванредног стања на територији целе Србије због коронавируса, огласила се на сајту општине и председница Општине Сврљиг, Јелена Трифуновић.

Она је поручила грађанима Сврљига да на територији сврљишке општине нема пацијента који су позитивни на корона вирус, те да не постоји ни један разлог за ширење панике и хистерије.

Председница је обавестила јавност да су Основна школа ,,Добрила Стамболић“, Средња стручна школа ,,Душан Тривунац Драгош“ и Предшколска установа ,,Полетарац“ обуставили рад због увођења ванредног стања у земљи.

Она је поручила грађанима општине Сврљиг да Дом здравља ,,Др Љубинко Ђорђевић“ у нашем месту има сва неопходна медицинска средства која су потребна у овом тренутку, као и да је 24 сата дневно доступан грађанима број за хитне позиве – 821-402.

Председница је замолила све грађане Сврљига старосне доби од 65 година и старије да поштују упутства Владе Србије и без преке потребе не излазе из својих домова.

Она је најавила да ће екипе Центра за социјални рад Сврљиг и Црвеног крста, у сарадњи са Општином Сврљиг, бити ангажоване на терену и у служби грађана. Међутим, за сада нема и конкретних бројева телефона на које старији грађани могу да се јаве уколико им је потребна било каква помоћ – при куповини, преузимању лекова и слично, како би били у могућности да испоштују препоруке Владе и председнице општине и не излазе из својих домова.
Кол центре где могу сваког дана да се јаве старије Нишлије и затраже помоћ, на пример, отвориле су све пет нишке градске општине и они раде сваког дана од 9 до 14 сати, како и Прокупље, Врање, Пирот и други градови југа Србије.

Председница је суграђанима понудила број 011/26-99-610 на коме могу да пријаве све који неосновано подижу цене, а грађане је позвала да се понашају одговорно, да не уносе тензију, страх и хистерију.

Огласило се и Јавно комунално стамбено предузеће “Сврљиг”, преко општинског сајта, где тврди да је обезбедило сва потребна дезинфекциона средства за рад у својим објектима, а веома брзо ће, кажу, донети и одлуку да ли ће сврљишка пијаца бити затворена и хоће ли се одржати први овогодишњи вашар у априлу.

На сајту нема информације да ли је одржана седница општинског Штаба за ванредне ситуације и да ли су донете неке одлуке у вези са новонасталом ситуацијом у земљи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,124 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>