Настава за основце на РТС 3, за средње школе на РТС Планети

Због увођења ванредног стања и прекида наставе за ученике у целој Србији организовано је учење на даљину за све ђаке које ће почети од 17. марта.

За основце образовни садржаји биће емитовани на Трећем програму РТС-а, а сви емитовани часови биће доступни и на платформи РТС Планета, саопштило је Министарство просвете.

Наставни часови биће емитовани од осам сати, шест дана у недељи, а садржај ће бити у складу са прописаним планом и програмом наставе и учења.

Распоред наставе по разредима доступан је на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

За све ученике од првог до седмог разреда емитоваће се образовни садржаји у блоковима од по два часа дневно, а за ученике осмог разреда едукативни садржаји ће бити у блоковима од по три часа дневно, од којих ће два увек бити српски језик и математика, а трећи час је један од предмета који се полажу на завршном испиту.

У наредним данима биће емитовани и часови на језицима националних мањина.

Обавеза директора и одељенских старешина је да распоред часова који ће бити емитовани на каналу РТС 3 редовно објављују на месту које је директно доступно ученицима и родитељима, на школслким сајтовима или да га проследе и путем СМС порука и друштвених мрежа.

Сви емитовани часови биће доступни и на платформи РТС Планета, где се могу накнадно и више пута прегледати, истог или наредних дана. Истовремено са емитовањем ТВ часова, наставници су у обавези да, у сарадњи са одељењским старешинама, остваре потребну комуникацију са ученицима или њиховим родитељима и када је потребно да дају додатна упутства за учење након емитованих садржаја.

За ученике средње школе наставне јединице и теме биће доступне на платформи РТС Планета, а обавеза средње школе је да на свом сајту постави банер са свим линковима на којима се може приступити лекцијама и платформама за учење. Наставници су такође у обавези да остваре потребну комуникацију са ученицима и да дају додатна упутства за учење након емитованих садржаја.

Додатне информације у вези са учењем на даљину родитељи могу добити позивом на број телефона 011/735 05 57.

Како сазнају “Новости”, априлски испитни рок на Универзитету у Београду биће одгођен, а рокови ће бити организовани када се за то стекну услови. И остали универзитети у Србији разматрају могућност да уведу ову меру, пишу Новости.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,124 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>