Авио – саобраћај се у Нишу за сада одвија редовно

Иако због ванредног стања у Србију странци, осим дипломата, не могу да уђу у земљу, од јутрос се авио-саобраћај на Аеродорму “Константин Велики” одвија по реду летења.

Како пишу Јужне вести, Ер Србија је отказала 16 летова, укључујући и два до Љубљане из Београда, али међу њима није ниједан нишки, па ни онај до Љубљане који је планиран за вечерас.

Нишки Аеродром је на званичним страницама на друштвеним мрежама све обавестио о увођењу ванредног стања и чињеници да су границе затворене.

Због вируса корона посебан третман имаће и српски држављани који се враћају из иностранства.

Грађани Републике Србије, као и акредитоване дипломате и страни држављани који имају боравиште у Републици Србији, а који улазе у Републику Србију, у обавези су да буду у самоизолацији од најмање 14 дана, под кривичном одговорношћу. Ова мера ће бити стриктно контролисана и њено кршење биће најстроже санкционисано – пише у обавештењу.

Они који долазе из Ирана, Шпаније, Италије, Швајцарске, Француске, Грчке, Немачке, Румуније и Аустрије у излоацији ће морати да буду 28 дана.

И поред свих ови препорука авиони из Ниша од јутрос лете без промена. До 15 сати слетели су и полетели путници до Нирнберга, Мемингема и Дортмунда, а до краја дана слетеће и летелице из Беча, Малмеа, Малте И Љубљане.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,120 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>