За сада без одлуке о прекиду наставе за ученике

У Републици Србији је јутрос до осам часова укупно 31 особа заражена коронавирусом, саопштило је Министарство здравља, што је 7 нових оболелих више него јуче.

Од седморо новозаражених, троје се налази на болничком лечењу и сви су стабилно, а четворо је послато у кућну изолацију, наводи Министарство здравља.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да, упркос паници код грађана због корона вируса, нема разлога да се затворе вртићи, школе и факултети и истакла да је то став стручњака.

Премијерка је рекла да је разговарала са председником Србије Александром Вучићем, који је инсистирао да се још једном размотри то питање, али да је она изнела став да то не би требало да се уради пошто је став струке по том питању јединствен.

Брнабић је рекла је да је у току тестирање система за наставу од куће који треба да буде спреман уколико струка каже да школе треба да се затворе због новог коронавируса и у том случају би се настава наставила путем дигиталних наставних садржаја.

Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је да се морају поштовати тачно одређене процедуре у случају затварања школа, да одлуку о томе не могу да доносе директори и најавио санкције за оне директоре који су затворили школе на своју руку.

„Разумем и страх и панику, али свако мора да поштује процедуре и законе, а не као што су то урадили у ‚Мики Петровићу Аласу‛ у Београду и у гимназији у Чачку – седели увече и гледали шта да раде“, рекао је Шарчевић за Курир.

Иван Ружичић, директор Гимназије у Чачку у којој је настава од данас обустављна је изјавио за Спутњик да јешкола превентивно затворена јер су ученици неколико одељења на рођенданској прослави били у контакту са особом за коју се испоставило да има коронавирус.

И у Основној школи “Михаило Петровић Алас” у Београду настава данас није одржана јер је један од закупаца простора у згради школе позитиван на вирус корона.

Међутим, ученици приватне основне школе и гимназије “Руђер Бошковић” у Београду од понедељка неће ићи у школу, а настава ће се одржавати онлајн, пишу Новости. О овоме су родитељи добили обавештење СМС поруком, а наведено је и да у школи нема заражених ученика и наставника вирусом корона. Наводи се још и да школа има све неопходне ресурсе за организацију онлајн наставе.

“Руђер Бошковић” је приватна основна школа и гимназија, чији је један од оснивача и бивши директор – министар просвете Младен Шарчевић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.333 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>