У нишком Клиничком центру оперишу ОРЛ пацијенте најновијом методом

Захваљујући подршци Министарства здравља, Клинички центар Ниш, односно Клиника за болести ува, грла и носа, добила је најсавременији апарат, уз помоћ којег ће, убудуће, нишки специјалисти оториноларингологије моћи да обављају компликоване хируршке захвате на синусима, користећи минимално инвазивну технику.

Захваљујући видео надзору, који се користи приликом операције и који умногоме олакшава поступак, траума ткива је изузетно мала, пацијент готово да нема болова након интервенције, а време опоравка је драстично краће у односу на класичну методу, објашњавају стручњаци из ове области.

Реч је о функционалној ендоскопској хирургији синуса, а прве овакве операције, лекари ОРЛ Клинике КЦ Ниш, обавили су заједно са гостујућим еминентним стручњаком из Словеније.

Проф. др Душан Милисављевић, директор Клинике за болести ува, грла и носа Клиничког центра Ниш и каже да, сем што је лечење пацијента са том здравственом патологијом краће и јефтиније, пацијент има неупоредиво мање болова, бржи опоравак и краће задржавање у болници.

Експерт из Словеније, проф. др Јуре Урбанчић, начелник ринохирургије ОРЛ клинике УКЦ Љубљана каже да је са професором Милисављевићем, провео неколико квалитетних дана током којих су разменили знања и искуства, помогли пацијентима користећи нову методу, али и договорили даљу сарадњу.

Вредност новог апарата износи око 160 хиљада евра, а Клинички центар Ниш добио га је захваљујући подршци Министарства здравља.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.333 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>