Отворен трећи UPSHIFT конкурс за тимове из Нишавског округа

Отворен је трећи по реду UPSHIFT конкурс који се спроводи у оквиру заједничког регионалног програма „Дијалог за будућност“ и омогућује младима да допринесу позитивним променама у свом окружењу.

Млади ће моћи да реализују своје идеје кроз интерактивне радионице, менторски програм и финансијску подршку до 2000 евра.

Конкурс је отворен за све младе узраста од 13 до 19 година који живе на територији Нишавског округа: град Ниш и општине Алексинац, Дољевац, Мерошина, Ражањ, Гаџин Хан и Сврљиг, а пријаве су отворене до 20. марта 2020. године!

Да би се пријавили на конкурс млади морају да имају визију на који начин дијалог између разних друштвених група може да се побољша и како толеранција и поштовање различитости могу да утичу на већу солидарност у друштву, да мисле да критичко размишљање и развој других вештина код младих, као и укључивање у друштвено-корисне иницијативе доприноси самосталности и запошљивости, да примећују да улога младих може да буде заступљенија кад говоримо о одрживом развоју, заштити животне средине и климатским променама или да имају било коју другу идеју за укупно јачање капацитета младих, унапређење дијалога и деловања за опште добро.

Тим треба да броји 3 – 5 чланова и да се пријави преко сајта УНИЦЕФа до 20. марта 2020. године!

За 10 тимова из Нишавског округа са најбољим идејама биће организоване тродневне радионице у Нишу у периоду од 10. до 12. априла 2020. године.

Тимови ће радити са менторима, стицати нове вештине и знања да дођу до жељеног решења.

Пет најпосвећенијих тимова са најоригиналнијим решењима добиће финансијску подршку и до 2.000 евра да спроведу своју идеју у дело. Ти тимови наставиће да раде на решењу са својим менторима наредна три месеца какао би реализовали своју идеју.

UPSHIFT програм се дугорочно спроводи широм света и подстиче младе да решавају проблеме у свом окружењу, побољшају живот у заједници и преузиму ствари у своје руке.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.333 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>