15.000 потписа недовољно за Резолуцију о угрожености Срба у Црној Гори

Студенти Правног факултета Универзитета у Београду који су 27. фебруара поднели иницијативу Народној скупштини Републике Србије за усвајање Резолуције о угрожености Срба у Црној Гори са 15.000 потписа грађана , добили су одговор да немају довољно потписа.

Почетком марта стигло је писмо на адресу Немање Вучковића, председника Студентског клуба Правног факултета, у којем се каже како “услови из Устава и Закона о референдуму и народној иницијативи” нису испуњени, због недовољног броја потписа грађана – потребно је 30.000 потписа за даље поступање и наставак процедуре.

Писмо је потписао народни посланик Миодраг Линта, председник скупштинског Одбора за дијаспору и Србе из региона.

Студенти подсећају народне посланике да скупштинска већина може усвојити резолуцију и без потписа грађана Републике Србије, уколико би за то постојала спремност и уколико би жеља била да се нанесе дипломатска штета режиму у Подгорици. Они даље постављају питање да ли скупштинска већина уопште сматра да постоји дискриминација Срба у Црној Гори?

Студентски клуб Правног факултета наставља да и даље организује литије за спас српског народа и Цркве у Црној Гори, на Косову и Метохији и у свим српским земљама.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.566 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>