Влада Црне Горе од понедељка забранила јавна окупљања и увела прекид наставе

Црна гора увела је ригрозне мере на превенцији и заштити од коронавируса које је данас објавила Влада Црне Горе, а преноси Спутњик.

Забрањено је упловљавање свих крузера и јахти, сва јавна окупљања у Црној Гори, посете лицима која се налазе на болничком лечењу или на издржавању казне, а прекида се рад у образовно васпитним установама у трајању од најмање 15 дана, почев од 16. марта, одличило је Национално координационо тело за заразне болести Црне Горе.

Потпредседник Владе Црне Горе Милутин Симовић саопшто је да Влада предузима максималне мере предострожности, које су у моћи Владе, да се што дуже одгоди појава коронавируса у Црној Гори.

“Нажалост, сведоци смо да су бројне државе закасниле са мерама, што је за резултат имало масовно ширење епидемије. Ми не смемо направити такву грешку и зато делујемо”, навео је Симовић истичући да свака мера треба да се реализује до краја.

Он вјерује да ће све те мере наићи на пуну подршку грађана, како би се заштитили најрањивији.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.570 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>