Забележен нови случај заразе коронавирусом у Србији

У Србији је потврђен још један случај, а укупан број регистрованих особа заражених корона вирусом у земљи порастао је на 19.

Корона вирус се проширио на 115 држава у свету, а њиме је заражено више од 119.000 људи. До сада се од тога опоравило више од 65.000, а умрло више од 4.200 људи.

Светска здравствена организација је званично прогласила глобалну пандемију корона вируса.

Власти иу Србији предузеле су низ мера како би се спречило ширење вируса у земљи.

Према одлуци Владе Србије привремено су затворена 44 мања и повремена гранична прелаза. Школе, како основне тако и средње, факултети и вртићи у Србији, до даљег неће бити затварани, али су у њима уведене посебне мере заштите против ширења вируса. Неке од ових мера су заједничке за све, а неке ће бити специфичне зависно од образовне установе.

Сумња се да је један ученик Средње стручне школе “Борислав Михајловић Михиз” у Иригу заражен коронавирусом јер показује сличне симптоме, преноси РТС. Све просторије школе су дезинфиковане, а многи ученици су напустили наставу.

Надлежни су препоручили и да се не одржавају скупови, посебно не у затвореним просторијама и са више од стотину учесника, а председник Вучић, као и лидери опозиције најавили су да ће отказати све страначке скупове. Своје активности прекидају и позоришта, установе културе, биоскопи…

Ипак, у просторијама Центра за туризам, културу и спорт у Сврљигу синоћ је одржан скуп чланова УСС и СНС на коме су договаране активности листе “Александар Вучић – за нашу децу” на локалу.

Из Клиничког центра Ниш поручују да се на Клиници за инфективне болести тренутно лечи четворо пацијената код којих је потврђено да су оболели од коронавируса COVID -19.

„Сви пацијенти хоспитализовани су 10. увече и 11. марта у раним јутарњим сатима. Пацијент који је примљен на Клинику за инфективне болести 10.03., и даље има благе, односно умерене симптоме узроковане вирусом, у стабилном је стању, у току је стални мониторинг његовог здравственог стања и предузимају се све неопходне мере лечења. Остала три хоспитализована пацијента засад не показују симптоме, али су и они под 24-часовним мониторингом инфектолога нишког Клиничког центра, како то прописане мере и алгоритми СЗО предвиђају“, каже се у извештају Клиничког центра Ниш.
Међутим, Новости пишу да има још случајева заразе у Нишу. Међу њима је радница главне поште у Нишу и још неколико поштанских радника. Улаз у зграду у којој живи радница главне поште у центру града јуче поподне био је блокиран.

“Лекар који је примио станарку са сумњом на корону рекао нам је да дезинфикујемо цео улаз, што смо и учинили. Жену са сумњом на вирус су пребацили у болницу”, рекла је “Новостима” Радица Ђ. управница ове зграде, а полиција је привремено забранила улазак и излазак из зграде.

За још троје радника поште у насељу Дурлан сумња се да су заражени. Пошта је у среду дезинфикована, а према незваничним информацијама којима располажу Новости, заражен је један поштар и једна радница. Пошта је јуче била затворена. На вратима је стајало обавештење да пошта неће радити до даљег, али не и образложење зашто је затворена.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.762 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>