Ванредни састанак државног врха и медицинских стручњака због коронавируса

Због ситуације са коронавирусом у Београду је данас одржан састанак државног врха, владе и свих надлежних људи у систему као би се грађани Србије на најбољи начин заштитили од вируса и његовог ширења.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас на ванредној конференцији за штампу после састанка да се све одлуке усмерене на борбу против корона вируса доносе на основу ставова најстручнијих људи, а не политичара.

Он је рекао да је у овом тренутку за 12 лица у Србији потврђено да је заражено и да Србија на добар начин држи ствари у вези са корона вирусом под контролом.

Вучић је прецизирао да је, захваљујући уведеним мерама, од 21. јануара до 10. марта, надзором обухваћено око 71.000 путника. Он је завахлио свим нашим лекарима и медицинском особљу због преданог рада и што нису тражили одморе и боловања већ су хтели да помогну свом становништву.

Председник је рекао да је особа која се налази у тешком стању због коронавируса мушкарац из Кикинде, који болује и од других болести, а који је боравио код сина у Милану.

Вучић је рекао да Србија има довољнио аспиратора, а да од сутра стижу нове количине скафандера, чизама и специјалних епидеомиолошких маски, међутим, да је од пресудног значаја за борбу против коронавируса у Србији је подршка људи, а не паника.

Вучић је пренео је да је донета одлука, на основу захтева лекара, да се забране јавни скупови у затвореним просторима и додао да су у СНС са коалиционим партнерима донели, из психолошких разлога, одлуку да помере све скупове на отвореном или затвореном простору до 1. априла.

Чак може доћи и до одлагања избора за две до три недеље, уколико то ситуација наложи, рекао је Вучић.

Председник је најавио да ће разговарати са партнерима у Европској унији и затражити финансијску помоћ због ситуације са корона вирусом, како и да ће Србија урадити све да се смањи штета по економију.

Вучић је рекао да је Србија забранила улазак грађанима Кине из провинције Хубеи, а на граничним прелазима биће појачана контрола, при чему ће привремено неки мањи гранични прелази бити затворени.

Србија ће доносити мере у борби против коронавируса у складу са развојем ситуације, у правом тренутку и правом мером, нагласио је вучић.

Председник Србије Александар Вучић позвао је данас грађане на одговорност и да покажу веру у лекаре, чија се реч слуша у вези са свим аспектима и мерама за спречавање коронавируса.

“Покажите веру у наше лекаре и медицинско особље, држаћемо се њиховог стручног мишљења, а не тога шта се свиђа нама политичарима. Интересује ме шта кажу стручњаци. Поштоваћемо реч струке”, рекао је Вучић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.304 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>