Још седам заражених особа у Србији, укупно 12

У Србији је потврђено још седам случајева заразе коронавирусом, тако да је број заражених порастао на 12, саопштило је јутрос Министарство здравља.

Од последњег извештаја, синоћ у 18 часова, до јутрос у осам сати, тестирани су узорци 13 особа од којих је седам било позитивних и шест негативних на нови коронавирус.

До данас у 8 сати у националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 130 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

Од седам нових случајева, пет је повезано са две женске особе за које је јуче утврђено да су позитивне након директног контакта са држављанком стране земље која је недавно боравила у Србији, а за коју је утврђено да је позитивна на COVID-19 након повратка у државу где јој је пребивалиште, преноси Танјуг.

Преостала два случаја су потврђена након њиховог боравка и контаката са особама у иностранству, у Италији и Немачкој.

Министарство апелује на грађане и подсећа их, на основу ових примера, на значај личне одговорности у оваквим ситуацијама, јер је овим примером потврђено да су појединци олако схватили упозорења и препоруке струке, да кад имају симптоме не иду у затворене просторе и међу људе.

У Србији се од 12 особа заражених корона вирусом шесторо налази на Инфективној клиници у Београду, четворо у Нишу и двоје у Новом Саду.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.304 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>