У Србији четворо оболело од коронавируса

У Србији су потврђена укупно четири случаја заражених коронавирусом.

Први заражени је 43-годишњи мушкарац из Бачке Тополе, док је други заражени кинески држављанин који ради у Београду. Коронавирусом заражене су и две девојке које су претходно биле у контакту са зараженом особом, која је тренутно у иностранству, сазнаје Танјуг.

Оне су смештене на Инфективној клиници у Београду.

У националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 108 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

Од синоћ у 18 сати до јутрос у 8 часова тестирани су узорци пет особа од којих су два била позитивна и три негативна на корона вирус.

Кински држављанин је смештен на Инфективну клинику Клиничког центра Србије и његово стање је засад стабилно.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ да ће због епидемије корона вируса привремено бити забрањен улазак у Србију људима из угрожених подручја.

“Предузећемо мере и забранићемо улаз људима из појединих земаља односно угрожених подручја, у кратком периоду: са севера Италије, делова Швајцарске, Јужне Кореје и из одређених покрајина Кине, као и из Ирана…”, навео је Вучић.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,124 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>