Завршен 16. Светосавски сајам књига у Нишу

Крајем прошле недеље званично је затворен овогодишњи Светосавски сајам књига.

Врата Официрског дома су за посетиоце у Нишу била отворена осам дана, а љубитељи књиге могли су да бирају своје омиљене наслове на више од 30 штандова.

Током трајања сајма организовано је и петнаест промоција, а Вуле Журић, Славиша Павловић, Неле Карајлић, Виолета Јовић, само су неки од писаца који су увеличали овај “празник књиге” промоцијама својих књижевних дела.

“Као манифестација која траје 16 година, стекли смо поворење и читалаца и књижевних стваралаца, али и издавачких кућа којих је сваке године све више и са којима заједно богатимо наш сајамски простор”, кажу организатори.

По традицији, и ове године, у оквиру „Светосавског сајма књига“ додељена су признања „Светосавски печат“, као и „Признање за афирмацију и неговање традиције и баштине Ниша“. Неки од добитника су Милорад Додеровић, коме је за књигу “Седма сила без крила” додељено признање за ауторски и издавачки допринос, док је издавачка кућа “Лагуна” добила награду за најбољи укупни издавачки допринос, као и најбољу едицију “Класици светске књижевности”.

Из Медивеста КТ Ниш, организатора Светосавског сајма књига кажу да су и овог пута задржали специфичност да посетиоце сајма и издаваче угосте у мањем простору – сајамском кафићу који ствара посебну атмосферу у којој они који читају и они који стварају књижевност могу да се упознају, разговарају, попију кафу…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,124 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>