Грађанима омогућен увид у бирачки списак

Грађани општине Сврљиг и лица која имају пребивалиште у овој општини могу да изврше увид и евентуално поднесу податке за измену, допуну или брисање из Јединственог бирачког списка за ову општину.

На основу Закона о јединственом бирачком списку и Упутства за спровођење овог Закона део Јединственог бирачког списка изложен је у седишту Општинске управе општине Сврљиг, Улица Радетова бр. 31, у канцеларији бр. 7.

Увид у део бирачког списка за подручје општине Сврљиг врши се помоћу рачунарске опреме, а грађани могу поднети захтев за промене у делу бирачког списка Општинској управи сваког радног дана од 7 до 15 часова и од 8 до 15 часова током нерадних дана, све до 10. априла 2020. године, када ће бирачки списак бити закључен.

Од проглашења изборне листе, право на увид и подношење захтева за измене бирачког списка има и подносилац изборне листе, или лице које он овласти.

Најкасније 5 дана пре дана закључења Јединственог бирачког списка, односно до 5. априла 2020. године, грађани могу надлежној општинској управи поднети захтев да се у бирачки списак упише податак да ће бирач на предстојећим изборима гласати према месту боравишта у земљи, уколико им је место боравишта у неком другом граду. Уз захтев се подноси и доказ о месту боравишта.

У складу са Законом о јединственом бирачком списку, упит у бирачки списак може се извршити и на сајту Министарства државне управе и локалне самоуправе уношењем података о јединственом матичном броју.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,124 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>