Преминуо глумац Десимир Станојевић

Глумац Десимир Станојевић преминуо је јутрос у Београду у 69. години. Гледаоци ће га памтити по улози у једној од најпопуларнијих серија РТС-а “Срећни људи”.

Десимир Станојевић почео је да игра у Народном позоришту у Нишу 1970. године. За две деценије у том позоришту одиграо је више од 80 улога.

Деведесетих година се сели за Београд и каријеру наставља у Позоришту на Теразијама. Игра у мјузиклима “Ивкова слава”, “Цигани лете у небо”, “Маратонци трче почасни круг”.

Станојевић је био и оснивач омладинског позоришта “Трећа половина” у Нишу.

Заслужан је за извођење првог мјузикла у историји нишког позоришта, “Виолиниста на крову”, као и за постављање мјузикла “Цигани лете у небо” у нишком Народном позоришту.

Десимир Станојевић ће највише остати упамћен по улози Вукашина Голубовића у једној од најпопуларнијих серија РТС-а “Срећни људи”. Остварио је и неколико улога на филму. Био је део оставрења “Лагер Ниш”, “Полицајац са Петловог брда”, “Новогодишња прича”, “Бићемо прваци света” и других…

Добитник је више глумачких награда и признања.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,124 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>