Сврљижани обележили Међународни дан жена

Међународни Дан жена, 8. март, обележен је на више манифестација које су овим поводом организоване у Сврљигу.

Поводом Међународног дана жена у просторијама Удружења пензионера Сврљиг Актив жена поставио је изложбу домаће радиности. Изложбу чине традиционални одевни предмети сврљишког краја, радови чланица Актива, као и они које су наследиле од својих бака и прабака.
У оквиру међугенерацијске сарадње изложбу су посетили малишани из Предшколске установе „Полетарац” у Сврљигу.
Ову јубиларну, десету изложбу домаће радиности отворио је Миленко Петровић, председник Удружења пензионера Сврљиг, који је честитао празник женама. Биљана Милановић, председница Актива жена казала је да су жене, вредне, радне и способне и као домаћице и на руководећим и политичким функцијама. У Клубу удружења организована је и прослава празника жена.

О мајци и празнику писали су ученици ОШ „Добрила Стамболић” у Сврљигу. На литерарном конкурсу са темом „Мајка”, који традиционално за овај празник расписује Повереништво Савеза самосталних синдиката у Сврљигу, победила је Ленка Димитријевић, ученица другог разредa.

Уједињена сељачка странка и њени коалициони партнери искористили су 8. март како би одржали још један предизборни скуп у просторијама Центра за туризам, културу и спорт на коме су дамама из својих партија уручили пригодне поклоне.

Дан раније, директор Центра за туризам, културу и спорт и функционер УСС, будући кандидат за председника општине Сврљиг, Мирослав Марковић, обишао је жене које раде у сврљишким установама и честитао им Дан жена, уз пригодан осмомартовски поклон.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.304 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>