Пунолетство осмомартовског конкурса на тему “Мајка”

Литерарни конкурс на тему “Мајка”, који расписује Повереништво Савеза самосталних синдиката за општину Сврљиг поводом 8. марта, Међународног дана жена, ове године доживео је своје пунолетство које је обележено пригодном манифестацијом у Центру за туризам, културу и спорт.

Повереништво од 2003. године поводом празника жена расписује наградни литерарни конкурс у сарадњи са Основном школом “Добрила Стамболић” у Сврљигу, а последњих година у организацију се укључио и Центар за туризам, културу и спорт.

Циљ ове манифестације је синдикална афирмсција жене, мајке, раднице, домацице. О мајци најлепше стихове писали су ученици Основне и Средње школе у Сврљигу. За 18 година на конкурс је пристигло близу 1.000 песама, а најбољи радови су награђивани пригодним поклонима.

Овогодишњи победник је Ленка Димитријевић, уценица другог разреда основне школе. Друго место припало је ђаку другог разреда Теодору Васиљевићу, а додењене су и две треће награде које равноправно деле Магдалена Милојковић и Матеја Антанасијевић, ученици трећег разреда.

Јубилеј пунолетства литерарни конкурс на тему “Мајка” обележиће штампањем Збирке осмоартовских песама, за коју већ годинама постоји интересовање.

Посебну драж песничким вечерима дали су дечји, и песници сврљишког краја, Виолета Јовић, Русомир Арсић, Недељко Богдановић, Зоран Вучић, Радослав Вучковић, Обрен Ристић, Маја Милошевић, Милица Миленковић, Дамир Јоцић, као и Озрен Рашић, познати нивинар и некадашњи водитељ Радио Ниша и Радио Београда.

Покровитељи ове синдикалне манифестације су Савез самосталних синдиката града Ниша, Општина Сврљиг и многобројни спонзори.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.304 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>