Протест због миграната испред Владе Србије

Протест због миграната и избеглица на који је позвало неколико десничарских удружења, међу којима су и учесници такозваних народних патрола које су пресретале мигранте у центру Београда, у суботу је завршен протестном шетњом коју су организатори назвали „масовном народном патролом“.

Скуп, који је почео испред Владе Србије где су организатори изразили „забринутост због могућег насељавања миграната у Србији и враћања назад оних који су прошли кроз Србију“, завршен је у Савамали, делу града у којем борави највећи број миграната под ведрим небом, пренела је Радио Слободна Европа.

Учесници су узвикивали „Нећемо мигранте“, „Србија Србима“, „Мигрантима ограда, грађанима слобода“, али и „Нема подела Косова“, „Косово је срце Србије“ и „Не дамо светиње“.
Упркос томе што је скуп обезбеђивала полиција, током шетње је на просторије Комесаријата за избеглице Србије бачен камен, наводи Радио Слободна Европа.

Током говора испред Владе Србије организатори су поручили да „ако држава и полиција не могу да заштите државу, ми ћемо“ и најавили да ће наставити са „народним патролама“ и у другим градовима Србије у којима бораве мигранте.

Учесници протеста испред зграде Владе Србије развили су транспарент на којем је писало „Terrorists not welcome“ – Терористи нису добродошли и „You will not replace us“ – Нећете нас заменити.
На догађају су биле видљиве заставе Србије и Грчке, а учесници су носили четничка обележја и беџеве са ликом Ратка Младића.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.304 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>