Први случај коронавируса у Србији

Мушкарац из Суботице први је пацијент у Србији код кога је доказано присуство коронавируса. Тренутно је у изолацији, а министар здравља Златибор Лончар каже да се осећа добро.

Четрдесеттрогодишњи мушкарац се јавио са симптомима који наликују обољењу које изазива Ковид-19. Узети су узорци и њихова обрада у лабораторији Института “Торлак” показала је да је пацијент позитиван на коронавирус.

Министар здравља Златибор Лончар је на ванредној конференцији за новинаре рекао да се пацијент из Суботице осећа добро и да нема никаве тегобе.

Епидемиолог Предраг Кон рекао је на истој конференцији за новинаре да се у наредном приоду може очекивати још случајева и у другим местима у Србији, поготово у Београду.

Он је казао да ће под надзор бити стављени сви за које се сумња да су оболели и напоменуо да сви здравствени радници треба да се озбиљно припреме за рад у изолацији и уз коришћење заштитмне опреме.

Кон је казао да ће поједини делови здравственог система сасвим сигурно бити жестоко оптерећени.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.304 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>