Завршен шести Форум младих научника у Нишу

Хуманитарна организација “Нађи Раула” из Ниша, уз подршку Амбасаде Аустралије у Београду, организовала је традиционални, 6. Форум младих научника под паролом “Не ругај се талентима”.

Форум младих научника окупио је велики број младих људи, а тема форума је била: „Девојке у науци. Има ли предрасуда и колико је тешко бити најбоља у науци?“.

Форум су свечано отворили Дарко Булатовић, градоначелник Ниша и Елизабет Бакан, друга секретарка у Амбасади Аустралије.

“Аустралија подржава младе таленте, научнике, а пре свега жене зато што је то за будућност Србије јако важно”, изјавила је Елизабет Бакан.

Градоначелник Ниша, Дарко Булатовић истакао је важност улагања у науку и у младе таленте.

„Наука и образовање су области у којима деценијама није улагано. Очекујемо развој, напредак и очекујемо да нам млади остану у граду, али и у нашој земљи“, рекао је Булатовић.

Присутнима су се обратиле и Емилија Јовановић, студенткиња на Биолошком факултету Универзитета у Београду, Сара Милошевић, ученица Гимназије у Инђији, Исидора Тасић, студент медицине из Ниша и Јелена Здравковић, ученица ЕТШ „Мија Станимировић“ у Нишу. Све оне су млади таленти и освојиле су многобројне награде и признања за свој рад и показано знање.

Јован Милић, идејни творац Форума младих научника замолио је све да се не ругају младим талентима, већ да их подрже у њиховом раду и учењу јер им је то потребно како би наставили путем којим су кренули.

Идеја о организацији Форума младих научника, потекла је од Јована Милића из Ниша, тада ученика Машинско – техничке школе “15.мај”.

Како организатори најављују, у плану је да се од наредне године Форум прошири на више дана.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.304 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>