Напредњаци број 1 на гласачком листићу

Српска напредна странка предала је данас у подне листу за учешће на парламентарним изборима 26. априла, под називом “Александар Вучић – за нашу децу”, што значи да ће бити број 1 на гласачком листићу.

Напредњаци су, са коалиционим партнерима, први сакупили оверене потписе и документацију и предали их Републичкој изборној комисији. РИК ће извршити провере сакупљених послова, након чега ће листа бити и званично проглашена.

У парламент је приликом предаје листе био присутан и Бранислав Недимовић, који је први на листи.

Ту су били и Александар Вулин, Расим Љајић, Дарко Глишић, Милош Вучевић и други.

“Србија је остварила велики напредак, више људи живи боље у последње 4 године. Свуда око нас су путеви, комшија има посао. Веома сам поносан и почаствован што ћу водити листу. Имамо подршкy 50.000 људи, за пет сати смо их јуче скупили, невероватна енергија. Захваљујем се председнику Вучићу што ми је дао поверење и свим нашим грађанима за које ћемо радити”, изјавио је Недимовић, пошто је СНС предала листу.

Листу за локалне изборе је данас у Сврљигу предала и коалиција коју чине СНС, УСС и ПУПС. Иако се зна да је на локалу УСС најјача политичка партија, листа ипак носи назив “Александар Вучић – за нашу децу”.

Како сазнајемо, ово је последица договора које је председник УСС, Милија Милетић, постигао са коалиционим партнерима из СНС и део је свеобухватног договора око предстојећих избора. Милетић је од СНС добио “пролазно место” на листи за парламентарне изборе, док је на локалу морао да се одрекне свог имена на изборној листи, као и да напредњацима да 40 посто одборничких места у локалном парламенту у Сврљигу, иако, реално њихова снага није толика.

Милетић је рекао да је на новој листи 80 посто нових лица, а на првом месту налази се сам Милетић. Занимљиво је да међу кандидатима на листи нема ни Игора Давидовића из СНС-а, а упућени тврде да је то био један од услова Милетића да би се ишло са заједничком листом.

С обзиром да је листа коалиције СНС- УСС – ПУПС предата прва у Сврљигу, носиће број један, као и на парламентарним изборима.

Изборне листе са именима кандидата за посланике, одноно одборнике и оверени потписи грађана који их подржавају предају се најкасније 15 дана пре гласања, односно до 10. априла у поноћ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.018 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>