На граничним прелазима појачан надзор због коронавируса

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да је наша земља спремна за сваки сценарио када је у питању коронавирус.

Лончар је на граничном прелазу Батровци, где је обишао санитарне инспекторе, рекао да је разрађен план деловања када постоје сумњиви случајеви и уколико се појаве заражене особе, као и да се здравствени систем придржава свих упутстава и домаћих и епидемиолога Светске здравствене организације.

Лончар је нагласио да нема разлога за панику, али да грађани треба да буду опрезни и да се придржавају савета лекара, редовно перу руке, избегавају боравак у затвореним просторијама и да ојачају имунитет.

Помоћник министра здравља за инспекцијске послове Горан Стаменковић рекао је да је на девет граничних прелаза појачан надзор санитарне иснпекције, као и да је до сада проконтролисано више од 45.000 путника и приближно 2.000 превозних средстава, при чему су санитарни инспектори донели 160 решења и ставили под надзор 220 путника.

Први случајеви заразе коронавирусом забележени су и у Републици Српској, потврдило је Министарство здравља РС.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да је први заражени човек радник у Италији, а друга заражена особа је његово дете. Анализе су показале да његова супруга, односно мајка дечака није заражена.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.304 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>