Расписани избори на свим нивоима за 26. април

Редовни парламентарни, покрајински и локални избори расписани су данас и одржаће се у недељу, 26. априла ове године.

Председник Републике Александар Вучић расписао је редовне парламентарне изборе. Вучић је у складу са Уставом Србије, потписао одлуку о расписивању избора за народне посланике.

“Избори су расписани за 26. април ове године. Свим учесницима желим успех”, рекао је Вучић у обраћању јавности из Председништва Србије.

Председник је рекао да су избори важан чин за земљу, јер се на њима људи опредељују у каквој земљи желе да живе, те да су велика одговорност, не само за политичке странке и групе грађана који на њима учествују, већ да су и од пресудног значаја за сваког грађанина Србије. Зато је позвао грађане да узму учешће на изборима. Он је навео да жели да пре свега на дан избора, али и да током читаве кампање која ће бити дуга, буде демократска атмосфера, да се политички противници поштују, да излазе са различитим ставовима и аргументацијама и да кампања буде борбена, али мирна.

Скупштина Србије броји 250 посланика, а претходни парламентарни избори одржани су 24. априла 2016. године.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић расписала је днас локалне изборе, такође за 26. април, док је председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор јуче расписао редовне покрајинске изборе за исти датум.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,120 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>