Додељена признања у оквиру Светосавског сајма књига

По традицији, и ове године су у оквиру „Светосавског сајма књига“, додељена су признања „Светосавски печат“, као и „Признање за афирмацију и неговање традиције и баштине Ниша“.

Награда за највреднију укупну издавачку продукцију, као и награду за најбољу едицију као изузетан ауторски и издавачки подухват и остварење, за едицију “Класици светске књижевности”, додељена је Издавачкој кући “Лагуна” из Београда.

Награду за посебну књигу као ауторски и издавачки допринос добила је књига “Седма сила без крила” аутора Милорада Додеровића, у издању Издавачког предузећа “Прометеј” из Новог сада и Издавачке куће „Свици“ из Ниша.

Признање за допринос неговању и афирмацији културно – историјске баштине Ниша је добио Далибор Мидић, свештеник који је аутор монографије „Историја православне Епархије нишке“, као и новинар Слободан Крстић, аутор монографије „Мисија достојна поштовања“ у издању Народног позоришта у Нишу.

Награда за најбоље графички обликовану књигу додељена је издању „Легија непромочивих“, аутора Жељка Пахека, у издању Удружења љубитеља стрипа „Бранко Плавшић “ из Ниша и Нишког културног центра.

Награду за најбоље графички обликовану књигу добила је Јефимија Коцић за илустрације у књизи „Причај ми молим те“ – Вере Цветановић, у издању издавачке куће Свици из Ниша.

Награду за теничко – технолошки третман књиге жири је доделио издању „Свети Сава и осам векова Српске Цркве“, у издању Центра за црквене студије Универзитета у Нишу, Центра за византијско – словенске студије и Међународног центра за православне студије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.333 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>