Од сада могуће електронско пријављивање за вртић

Грађани општине Сврљиг од сада електронски и бесплатно могу да пријаве децу за упис у предшколску установу Полетарац.

Нова услуга еВртић представља електронску пријаву деце за упис у предшколске установе. Родитељ више не мора да одлази на разне шалтере приликом пријаве детета у предшколску установу, већ пријаву може да обави електронски на Порталу еУправа.

Од ове године нова услуга ће бити омогућена у 140 градова и општина као лакши, бржи, потпуно електронски и бесплатан начин пријаве дете у предшколске установе.

Електронско подношење пријаве се врши једноставним попуњавањем онлајн обрасца, а прилагање извода из матичне књиге рођених, пребивалишта и уверења о запослењу није потребно, јер се аутоматски прибављају. У овом тренутку је у току имплементација ове услуге у свим градовима и општинама у Србији. “Конкурс за пријем деце почиње 1. априла и трајаће до 15 маја, и у овом периоду ће услуга еВртић бити доступна свим нашим суграђанима”, потврдио је за Телевизију Ласер директор ПУ Полетарац, Дејан Милетић.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,124 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>