Грађани Србије финансирају Комесаријат за избеглице

Сви грађани Србије који шаљу пошиљке у унутрашњем саобраћају преко Поште Србије, морају од 2. до 14. марта да плате и доплатну маркицу од “Кров 2020” која се наплаћује додатних 10,00 динара.

Доплатна маркица се наплаћује на основу Уредбе Владе Републике Србије о издавању доплатне поштанске марке „КРОВ 2020” која је објављена у “Службеном гласнику РС”, број 14 од 21. фебруара 2020.
У члану 1. Уредбе каже се да се “на поштанске пошиљке у унутрашњем поштанском саобраћају, осим на пошиљке новина и часописа, плаћа доплатна поштанска марка „КРОВ 2020” од 2. до 14. марта 2020. године”.

Марка се издаје у тиражу од 1.500.000 комада, у апоену у висини од 10 динара, што значи да ће се на овај начин од грађана Србије сакупити укупно 15 милиона динара.

Средства од продате доплатне поштанске марке Јавно предузеће „Пошта Србије” дужно је да уплаћује седмодневно на рачун Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, а користиће се према програму који доноси корисник тих средстава, на који сагласност даје Влада.

За сада није познато за које ће намене Комесаријат за избеглице и миграције тачно користити овако прикупљена средства, али није први пут да су грађани Србије принуђени да на овај начин финансирају оно што не желе, а што им Влада Србије намеће.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,124 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>