Такмичење ученичких компанија у среду у Нишу

У среду, 4. марта, у Рода центру у Нишу биће одржано Регионално такмичење ученичких компанија на коме ће 37 средњошколских тимова из југоисточне Србије понудити своје производе и услуге широј јавности, док ће чланови жирија оцењивати њихове компанијске извештаје, продајне вештине и јединственост понуде.

Већ четврту годину за редом, Министарство привреде Републике Србије кроз пројекат Деценија предузетништва подржава предузетничко образовање у Србији, и то путем финансијске подршке спровођењу програма Ученичка компанија.

Општи циљ пројекта је повећањање запошљивости младих кроз укључивање у привредну активност. Све активности у оквиру пројекта усмерене су на решавање проблема недостатка предузетничких програма у оквиру образовног система. Млади морају активно да учествују у свим сегментима савременог живота како би повећали своје могућности при запошљавању и унапредили свој предузетнички дух.

егионална такмичења ученичких компанија су сајамског карактера, сваки тим добија штанд у тржном центру и заузима своју позицију представљајућу производе и услуге које су ученици развили у текућој школској години. Поред сајамског представљања, тимови прилажу компанијски извештај који је уједно и први сусрет чланова жирија са ученичком компанијом.

Ученици Средње школе “Душан Тривунац Драгош” из Сврљига, у оквиру Ученичке компаније Bee Strong, чији је ментор професор Милан Николић, представиће на такмичењу погачу за прехрану, заштиту и лечење пчела, направљену на природној бази са лековитим биљем и поленовим прахом.

Такмичење ће званично бити отворено у 10:30 сати, док ће проглашење победника почети у 17 сати. Четири најбоље ученичке компаније ће се директно пласирати на Национално такмичење које ће бити одржано од 17. до 19. маја у Београду.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.304 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>