Возач аутобуса због удеса у Доњем Међурову осуђен на осам година затвора

Основни суд у Нишу осудио је возачуа аутобуса “Ниш – експреса” Милана Здравковића на осам година затвора и забрану управљања возилима “Д” категорије максимално 5 година због судара воза и аутобуса који се догодио 20. децембра 2019. године у Доњем Међурову.

Приликом удеса осморо људи је погинуло, а 27 повређено.

Како пишу Новости, тридесеттрогодишњем Здравковићу се на терет стављало да је изазвао несрећу јер се није зауставио на знак “стоп” испред пружног прелаза. Током процеса испитани су сведоци, а урађено је и саобраћајно вештачење. Након тога је испитиван вештак који је изнео своје виђење ситуације изведено на основу доказа из Железнице Србије.

Заступник оптужнице, заменик основног тужиоца Владимир Станојевић у завршној речи затражио је осам година затвора и забрану управљања возилима “Д” категорије максимално 5 година.

Тужилац је навео да је ово најтежа саобраћајна несрећа у нишком крају, али му је Томовић реплицирао да је 1995. године погинуло 22 путника из Данске. Тужилац је такође навео да окривљени није показао знаке кајања и да се извинио жртвама тек када је био притиснут доказима да се није зауставио испред пружног прелаза.

Суђењу су присуствовали чланови породица свих настрадалих.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.018 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>