Сарадња омладинских организација и институција кључна за развој системске бриге о младима

Примери сарадње између организација које се баве омладинским радом и различитих институција представљени су на конференцијама “Међусекторска сарадња као предуслов за развијање системске бриге о младима” коју је Национална асоцијација практичара омладинског рада организовала прошле седмице у Нишу, Београду и Новом Саду.

Конференције су одржане у оквиру пројкета „Прва декада препознавања омладинског рада“ подржаног од стране Министарства омладине и спорта.

Осим примера добре сарадње презентовано је и занимање за омладински рад, његов значај за лични и социјални развој младих, као и програм за осигурање квалитета програма омладинског рада.

Национална асоцијација практичара омладинског рада је настала 2009, као резултат иницијативе организација цивилног друштва у Србији које спроводе омладински рад. Оне су препознале потребу да
се осигура квалитет програма омладинског рада, да се он стандардизује, професионализује и буде препознат од стране младих, институција које раде са младима, државе и друштва уопште.

Национална асоцијација практичара омладинског рада тренутно чини 48 организације младих и за младе које практикују омладински рад широм Србије.

Програмска координаторка за односе са јавношћу Асоцијације, Недељка Боројевић, навела је да је омладински рад важан јер пружа подршку младима у запошљавању, личном и социјалном развоју, али да би се више младих укључивало у програме омладиснког рада потребно је да се младима презентује на адекватан начин и да програми буду креирани у складу са њиховим потребама.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,124 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>