Општина Пирот стопирала обнову сеоске школе на Старој планини

Студенти, који су прошле године покренули пројекат обнове напуштене сеоске школе у селу Паклештица, приморани су да га обуставе јер су блокирани од стране општине Пирот која није дозволила месној заједници његово коришћење и реновирање.

Иницијатива за обнову села Старе планине је резултат сарадње студената и наставника Архитектонског факултета Универзитета у Београду, покрета Одбранимо реке Старе планине, становника и удружења старопланинских села, а део је мастер рада студената.

„Приморани смо да обуставимо пројекат јер смо блокирани од стране општине Пирот која није дозволила месној заједници коришћење и реновирање објекта. На велику жалост и разочарење свих студената, онемогућен је и блокиран њихов мастер рад од стране општинских власти”, каже Бане Андоновић један од најактивнијих учесника у пројекту “Стара као нова” за портал Градња.

„Сломљени смо јер ни сами не знамо шта даље да радимо. Обратили смо се скоро свим министарствима за које мислимо да могу да помогну.“ – додаје Андоновић.

Мастер рад се зато неће изводити, а учесници пројекта су разочарани и због чињенице да поред пропалог мастер рада неће моћи да угосте студенте и професоре са Универзитета из Цириха са којима је успостављен контакт и који су желели да дођу јула месеца и виде то што раде српски студенти. Андовић додаје да локалне власти у Пироту нису образложиле своју одлуку да не издају одобрење за овај користан пројекат, без обзира на то што су им се већ три пута обраћали.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.304 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>