Ухапшени директори у Нишу због утаје 153 милиона динара

Три директора привредних друштава из Ниша ухапшена су због сумње да су утајили порез, саопштила је Пореска управа.

У заједничкој акцији инспектора Пореске полиције и припадника МУП и БИА, ухапшена су три одговорна лица привредних друштава из Ниша због сумње да су извршили кривично дело пореске утаје, а двоје од њих и кривична дела неоснованог исказивања износа за повраћај пореза и порески кредит, као и злоупотребе положаја одговорног лица, чиме су утајили порез за више од 153 милиона динара.
Осумњичени су у периоду од јуна 2016. до априла 2019. године, лажно фактурисали медицинска средства којима је истекао рок и за која нису имали дозволу за промет по знатно већим ценама како би остварили право на повраћај ПДВ-а.

Затим су, покренули и остварили стечај за два привредна друштва без измиривања обавезе по основу уплате ПДВ-а.

Злоупотреба положаја извршена је од стране одговорног лица привредног друштва који је без одобрења стечајног управника продао потраживања и оштетио привредно друштво за више од 1,5 милиона динара.

Одговорна лица су лишена слободе и одређена им је мера задржавања до 48 сати.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.140 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>