Акција НУРДОР-а “Загрли снажно” 15. фебруара и на југу Србије

Светски дан деце оболеле од рака и овог 15. фебруара НУРДОР ће обележити на централним трговима у више од 30 градова, а под слоганом “Загрли снажно” окупиће се у подне и грађани Ниша, Лесковца, Врања, Пирота и Прокупља.

“Много је важно да загрлиш снажно” порука је Националног удружења деце оболеле од рака поводом обележавања 15. фебруара, дана када се сваке године окупљањем пружа подршка деци оболелој од малигних болести.

Тачно у 13 часова, под слоганом “Загрли снажно”, симболично ће млади излечени од рака послати једно срце и сви заједно много загрљаја подршке за све малишане који се лече од рака – поручују из НУРДОР-а.

Осим подршке малишанима који се лече од рака, прикупљаће се и донације за нову Родитељску кућу, за коју кажу да је један од највећих и најзахтевнијих пројеката НУРДОР-а од оснивања, а која ће трајно решити проблем смештаја деце и њихове породице, који због лечења морају дуже да бораве у Београду.

НУРДОР годинама обележава Светски дан деце оболеле од рака у многим српским градовима, а истичу да уз помоћ пријатеља и донатора унапређују сектор педијатријске онкологије у Србији. У њиховој прошлогодишњој акцији “Пружи корак” учествовало је више од 560.000 људи и 60 донатора и тако је обезбеђено пола милиона евра за Родитељску кућу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.574 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>