Лажна вест о смрти Ратка Младића

На лажном профилу министарке спољних послова Босне и Херцеговине Бисере Турковић на Твитеру објављено је да је умро српски генерал Ратко Младић, али је из Хашког трибуна врло брзо стигао деманти те дезинформације.

Ивица Дачић, српски министар иностраних послова рекао је да га је управник притворске јединице у Шевенингену обавестио да је ова вест о смрти Ратка Младића лажна. И Младићев син Дарко је потврдио да је реч о дезинформацији.

Вест о наводној смрти генерала Младића одмах су преузели босански сајтови, али су касније у истој информацији наводили и деманти те информације из Хашког суда.

Министарка иностраних послова у Савету министара БиХ Бисера Турковић демантовала је да је на Твитеру објавила да је преминуо некадашњи начелник Главног штаба Војске Републике Српске генерал Ратко Младић.

Она је рекла да уопште нема отворен профил на тој друштвеној мрежи.

„Ја немам Твитер. Ништа апсолутно није тачно. То је лажни Твитер. Неко га је направио лажно“, рекла је Турковићева за портал „Фактор“.

Иначе, налог на Твитеру са кога је пласирана лажна информација отворен је током јучерашњег дана.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

13,323 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>