Ускоро у Нишу само лиценцирани туристички водичи

Туристичка организација Ниш покренула је иницијативу да се у Нишу оформи тренинг центар за локалне водиче како би они који раде овај посао били адекватно и припремљени за њега.

Ккао кажу у Туристичкој организацији Ниша, бенефите од овакве иницијативе имали би грађани, водичи, али и туристи који посећују Ниш јер би добили адекватну услугу.

Виши сарадник ТОН-а Марко Ђорђевић, истакао је да тренутно у овој области постоји проблем и да има много туристичких водича који и не познају Ниш.

“Да би сте постали лиценцирани водич, мораћете да положите и националну лиценцу, и то ће бити један од услова. Наравно, ако неко из Суботице жели да добије лиценцу у Нишу, он ће то и моћи, али неће моћи да буде водич неко ко нема лиценцу“, казао је Ђорђевић.

Он додаје да би формирање једног таквог тренинг центра побољшало квалитет туристичке понуде града и да би обучени водичи град представили на најбољи могући начин.

“Ми очекујемо да добијемо лиценцу од Министарства трговине, туризма и телекомуникација, након тога бисмо све остало орагнизовали у сарадњи са Природно математичким факултетом и Удружењем туристичких водича Србије“, казао је Ђорђевић који очекује да ова иницијатива заживи до краја године.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

13,323 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>