Током “трапаве седмице” среда и петак се не посте Ова недеља је такозвана “трапава седмица”, па се током ње среда и петак не посте зато што се православни верници припремају за Велики пост. Трапаве седмице су периоди у које Црква дозвољава употребу свих врста хране, чак и средом и петком. На тај начин се изражава празнични карактер ових периода који обавезно следе великим празницима. У сврљишком храму Свети цар Константин и царица Јелена ове недеље ће бити служена Света Литургија 12. фебруара, на празник Света Три Јерарха, затим 14. фебруара, на празник Светог Трифуна и 15. фебруара, када се обележава празник Сретење. Света Литургија биће, као и увек, служена и у недељу. Свих ових дана Света Литургија почиње у 8:00 сати, поручују из сврљишког храма.

Ова недеља је такозвана “трапава седмица”, па се током ње среда и петак не посте зато што се православни верници припремају за Велики пост.
Трапаве седмице су периоди у које Црква дозвољава употребу свих врста хране, чак и средом и петком. На тај начин се изражава празнични карактер ових периода који обавезно следе великим празницима.

У сврљишком храму Свети цар Константин и царица Јелена ове недеље ће бити служена Света Литургија 12. фебруара, на празник Света Три Јерарха, затим 14. фебруара, на празник Светог Трифуна и 15. фебруара, када се обележава празник Сретење.

Света Литургија биће, као и увек, служена и у недељу.

Свих ових дана Света Литургија почиње у 8:00 сати, поручују из сврљишког храма.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

13,324 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>