Ваучерима за одмор у Србији може се летовати и у Нишкој Бањи

Министарство трговине, туризма и телекомуникација је и ове године обезбедило средства у буџету за подстицај домаћег туризма кроз поделу бесплатних ваучера грађанима Србије.

Уредбом о условима доделе и коришћења средстава за подстицај унапређења туристичког промета домаћих туриста на територији Србије предвиђено је да се ваучери за субвенционисано коришћење услуга смештаја могу користити и на територији нишке Градске општине Нишка Бања.

Подстицај домаћег туризма спроводи се кроз доделу ваучера за субвенционисано коришћење услуга смештаја у трајању од најмање пет ноћења, изван општине, односно места пребивалишта корисника ваучера. Ваучером се не може вршити плаћање услуга хране и пића, пружање здравствених или других услуга, боравишне таксе, односно других дажбина, већ само за плаћање смештаја.

Ваучере за летовање могу користити пензионери, незапослена лица, грађани који примају туђу негу и помоћ, ратни инвалиди и сви који месечно зарађују мање од 60.000 динара.

На листи угоститељских објеката у којима се у Нишкој Бањи може летовати уз помоћ ваучера налази се 11 објеката који се првенствено баве изнајмљивањем соба за смештај гостију.

Субвенције које су током неколико претходних година дате за развој домаћег туризма дале су веома добре резултате. Приходи од туризма расту из године у годину, а све већи број наших грађана одлучује да свој одмор, или део одмора, проведе у Србији.

Влада је одлучила да се у 2019. додели 100.000 ваучера, међутим, већ почетком априла подељено је и додатних 20.000 ваучера.

За свој одмор, грађани су најчешће бирали Сокобању, Златибор и Врњачку бању, али је велико интересовање владало и за Пролом бању, Рибарску бању, Тару, Дивчибаре…

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

13,323 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>