Први снег у овој години изазвао проблеме путарима и возачима

Снег који је падао јуче и ноћас у Србији изненадио је мање или више путаре, у зависности од количине падавина. Неки путеви су још увек непроходни, а у неким крајевима Србије снег и даље пада, што отежава чишћење путева. Општина Црба Трава прогласила је ванредну ситуацију.

ЈП „Путеви Србије” саопштило је синоћ да је због јаког ветра и великих снежних наноса дошло до обуставе саобраћаја на деоницама Мионица – Брежђе – Дивчибаре – Каона и Нови Пазар – Сјеница, деоница Беле Воде – Штаваљ. Из овог предузећа поручују да су екипе путара на терену са свом расположивом механизацијом и да раде на рашчићавању ових и других деоница.

Кроз општину Сврљиг проходан је државни пут Ниш – Зајечар, укључујући превоје Грамада и Тресибаба, који су најкритичнији у нашој општини. Ситуација је лошија на државном путу од Сврљига ка Бабином зубу, где је јутрос било проходно само до скретања за село Гушевац, као и на другој страни, од Сврљига ка Алексинцу, преко Лалинца.

Из ЈКСП “Сврљиг”, које је задужено за одржавање путева у зимском периоду, који су у надлежности општине Сврљиг, ипак кажу да су сви правци проходни, да је механизација на терену и да се чисте сви путни правци по приоритетима.

Поједине аутобуске линије, како кажу са аутобуске станице Нишекспреса у Сврљигу, у општини Сврљиг су од јутрос скраћене, док аутобус ка селу Драјинац уопште не саобраћа. Линија ка Влахову саобраћа само до Гушевца, превоз у западном делу општине свео се само на одлазак до Нишевца, који је удаљен тек неколико километара од Сврљига, док су линије ка Попшици, селу Варош и Палилули, скраћене и путнике превозе само до Нишевца.

Из ЈКСП “Сврљиг” кажу да ће данас чистити путеве до села, а за сутра је предвиђено и чишћење сеоских улица.

Из ЈП „Путеви Србије“ апелују на све учеснике у саобраћају да на пут не крећу без преке потребе, а уколико то морају да ураде, онда уз обавезну зимску опрему и да брзину прилагоде условима на путу.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

13,324 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>