Питање Косова решити у оквиру Резолуције 1244

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да се Русија залаже да се питање Косова реши у оквиру Резолуције 1244.

Путин је то изјавио приликом уручења акредитивног писма од стране новоименованог амбасадора Србије у Москви, Мирослава Лазанског, који је тиме званично ступио на дужност.

Примајуcћи акредитиве, руски председник је истакао да се Русија залаже да Београд и Приштина постигну одрживо и узајамно прихватљиво решење на основу Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација, преноси Спутњик.

“Русију и Србију везује стратешко партнерство које је засновано на традицији пријатељства и културној, духовној и историјској блискости наших братских народа”, истакао је Путин.

Он је подсетио да су у децембру прошле године у Сочију одржани садржајни разговори са председником Александром Вучићем и да је постигнут низ значајних договора који се тичу развоја руско-српске сарадње по свим питањима, међу којима су економија, трговина, енергетика, култура и координација по питању регионалних проблема.

Свечана церемонија, на којој су акредитиве предала 23 амбасадора страних земаља, одржана је у Александровој сали Кремаљског дворца.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

13,324 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>