Ухапшен државни секретар Министарства грађевинарства

У вези са злоупотребама у привредном друштву “Инфраструктура железнице” ухапшено је пет особа, међу којима је и М. П., државни секретар Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, јавио је РТС.

Како преноси РТС, из Тужилаштва за организовани криминал је саопштено да постоје основи сумње да су они извршили кривична дела злоупотреба службеног положаја и злоупотреба у вези са јавном набавком у периоду од августа 2018. до маја 2019. године, као и да су запослени у привредном друштву “Инфраструктуре железнице” М. Ј., Б. А. и П. Ћ., у поступцима јавне набавке супротно Закону о јавним набавкама, кршећи и друге прописе, злоупотребили своја овлашћења и службене положаје, у чему им је помогао М. П., како би фаворизовали привредно друштво чији је директор З. С., у добијању послова извођења радова на железници.

Ради фингирања постојања конкуренције и привида легалности, осумњичени М. М. директор другог привредног друштва, давао је тзв. “услужне понуде” којима је обезбеђивана извесност добијања посла за привредно друштво директора осумњиченог З. С.

Полиција је извршила претресе на више локација у Београду и Новом Саду, а осумњичени ће у наредних 48 сати бити саслушани у Тужилаштву за организовани криминал, наводи се у саопштењу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.605 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>