Прошла година рекордна за српски туризам

Коначни подаци о броју долазака туриста у Србију за 2019. годину указују да је, у туристичком смислу, прошла година била рекордна, с најбољим резултатима до сада.

У Србији је прошле године боравило 3.689.983 госта, што представља раст од 7,6 одсто, а од тог броја 1.846.551 били су страни туристи, а 1.843.432 домаћи, па смо тако имали за 3.119 више страних него домаћих туриста, што значи да је по први пут број страних гостију премашио број домаћих.

Директорка ТОС је подсетила да је девизни прилив од туризма за првих 11 месеци прошле године износио милијарду и 287 милиона евра, што је повећање од 7,8 процената.

Резултатима у туризму значајно ће ове године допринети и 42. Међународни сајам туризма, највећи у овом делу Европе, који ће бити одржан од 20. до 23. фебруара под слоганом “Пут под ноге”.

Са пратећим манифестацијама, 16. Међународним сајмом хотелско – угоститељске опреме Хореца – опрема, 11. Међународним сајмом вина Beowine и 16. Сајмом сувенира “Види Србију” – сајам туризма објединиће и промовисати комплетну туристичко – угоститељску привреду.

Током сајма туризма ТОС ће по шеснаести пут организовати Сајам сувенира на коме ће 30 излагача представити сувенире произведене у нашој земљи, а на сајму хотелско – угоститељске опреме нови излагачи ће бити из Италије, Хрватске, Грчке и Србије, а по први пут ће учествовати и ИКЕА.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.605 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>