За пројекте општина и градова – 520 милиона динара

Министарство државне управе и локалне самоуправе Србије упутило је и ове године општинама и градовима јавни позив за пријаву пројеката који ће, у потпуности или делимично, бити финансирани из Буџетског фонда који износи 520.000.000 динара, саопштено је данас из тог Министарства.

По посебном конкурсу, Министарство ће ове године доделити и годишњу награду за најбољу општинску управу у примени принципа доброг управљања у 2019. години, као врсту финансијске подршке за даље унапређење добре управе и управљања на локалном нивоу.

Министар Бранко Ружић рекао је да је конкурс отворен до 18. фебруара и позвао све општине и градове да конкуришу с пројектима и на тај начин реше неке од проблема својих заједница.

Он је подсетио да су се кроз Фонд уређивале зграде општина и градова и модернизовао њихов рад, уводио еПарламент, уређивали вртићи, тргови, пијачни простор…

Како је рекао, таква подршка локалним самоуправама је важна јер је велики притисак на општинама и градовима да пруже брзе и ефикасне услуге грађанима.

Градови и општине могу пријавити четири врсте пројеката – оне који унапређују квалитет живота и доприносе економском развоју и запошљавању, оне који доприносе бржем увођењу е-Управе и савремених информационих технологија ради унапређења и модернизације рада локалних управа, за организацију културних, спортских, туристичких и других манифестација које су од посебног значаја за грађане, као и пројекти превентивног деловања на смањењу ризика од климатских промена, елементарних и других непогода.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.605 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>