Из “Батута” тврде да су у Србији успостављене све мере заштите од коронавируса

Институт за јавно здравље “Батут” саопштио је да одлука Светске здравствене организације о проглашавању ванредне ситуације на глобалном нивоу због коронавируса подразумева и омогућава активирање процедура за ванредне ситуације што има за циљ да обезбеди брзу међународну помоћ од стране СЗО државама чланицама којима је помоћ потребна у спречавању ширења вируса.

Циљ заседања Одбора за ванредне ситуације при СЗО био је да процени тренутну ситуацију у свету у односу на епидемију изазвану новим коронавирусом и да у складу са том проценом препоручи генералном директору СЗО да ли је потребно и стручно оправдано прогласити јавно – здравствену претњу од међународног значаја, наводи се у саопштењу објављеном на сајту Института.

Државама чланицама СЗО се препоручује да и даље наставе са применом мера које су већ успостављене, уз праћење даљих препорука СЗО у наредним недељама, додаје се у саопштењу.

Како је наведено, у Републици Србији, у складу са препорукама СЗО, успостављене су све потребне мере у циљу брзе детекције евентуалних случајева оболевања изазваних новим коронавирусом, адекватног епидемиолошког здравственог надзора, као и примену свих неопходних процедура – алгоритама за поступање са сумњама на присуство новог коронавируса, а све у циљу спречавања и контроле ширења инфекција на територији Србије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.578 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>