Пројекат “Дијагностика хитних стања” у ДЗ Сврљиг

Дом здравља “Др Љубинко Ђорђевић” у Сврљигу је 29. новембра прошшле године склопио уговор са Министарством здравља Републике Србије о додели гранта за реализацију пројекта “Дијагностика хитних стања” у оквиру Другог пројекта развоја здравства Србије у циљу унапређења финансирања и јачања система здравствене заштите.

Подршка за остваривање овог пројекта обезбеђена је кроз грантове за пројекте у оквиру “Другог пројекта развоја здравства Србије, преко Владе Републике Србије, из средстава зајма Светске банке.
Пројекат Дома здравља се односи на обављање превентивних и дијагностичких прегледа у селима сврљишке општине.

Са евиденције Националне службе за запошљавање, по уговору о делу, ангажовани су докторка медицине и медицинска сестра које су прошле обуку у циљу превентивног и ургентног сагледавања и диференцијалне дијагностике хитних стања.

У протеклом периоду, обишле су 6 удаљених села и прегледале 150 особа.

Прегледи су се састојали у мерењу крвног притиска, одређивању нивоа шећера у крви и саветодавном раду у циљу превенције и лечења.

Пројекат се наставља по претходно утврђеном плану, обиласком свих села на територији општине Сврљиг.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.578 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>