Лов на дивље свиње у ловиштима “Топлице” био продужен због афричке куге

У ловиштима прокупачког Ловачког удружења “Топлица”, сезона лова на дивље свиње је завршена. Лов на ову дивљач почео је 1. октобра прошле и требало је да траје до 15. јануара ове године, али је мало продужен.

“Прокупачки ловци су до сада одстрелили 80 дивљих свиња. Захваљујући доброј припреми, сталном дежурству ловочувара и дисциплини ловаца, ова сезона лова прошла је без проблема”, изјавио је управник Ловачког удружења „Топлица“ Владан Лазић и додао да није забележен ниједан случај криволова нити повређивања ловаца, објављено је на интернет презентацији Општине Прокупље.

Према његовим речима, у лов се није ишло појединачно, већ организовано, по тачно утврђеном распореду.

Лазић је истакао да ловочувари свакодневно обилазе ловишта и да претрагом терена није забележена појава афричке куге код дивљих свиња.

У протекла два месеца, вршена је и прихрана дивљачи. На Пасјачи, Видојевици и Ргајским планинама, за исхрану животиња утрошено је пет тона кукуруза и 500 килограма соли.

“До краја фебруара, отворен је лов на предаторе, односно на лисицу и вука. Исто тако, у току је и лов на дивље гуске и патке”, рекао је Лазић и додао да је задовољан понашањем свих учесника током ловне сезоне.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.578 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>