„Палчица“ на фестивалу у Алексинцу

Позориште лутака Ниш учествује са представом „Палчица“ на Трећем зимском позоришном фестивалу за децу чији је организатор „Театар 91“ из Алексинца.

Фестивал је покренут са циљем да се окупе најбоља драмска позоришта за децу из Србије, подстакне међусобно креативно надметање у режијским, глумачким, сценографским и костимографским идејама.

По избору овогодишње селекторске комисије коју чине глумица Јелена Стајковац, књижевник Саша Симоновић и глумац Милорад Дамјановић, у такмичарском програму учествује пет професионалних позоришта из Београда, Новог Пазара, Бечеја и Ниша, док ће представу у част награђених на затварању фестивала извести Крушевачко позориште. У образложњу комисије се наводи да „предложене представе испуњавају све захтеве Фестивала и да својим квалитетом гарантују висок уметнички ниво какав Фестивал захетва“.

Текст за представу „Палчица“ је по мотивима бајке Х.К.Андерсена написала Милена Деполо, а режирала Драгана Милошевски Попова.

Фестивал се одржава од 29. јануара до 3. фебруара, а Позориште лутака Ниш наступа у петак 31. јануара у 19.00 часова у Дому културе Алексинац.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.578 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>