Возови од Ниша до Зајечара кренуће пре рока

Почетком 2019. године почела је обнова железничке пруге између Зајечара и Ниша, а возови на тој релацији дугој 108 километара од тада не саобраћају.

Возни ред на овој релацији требало би да почне да важи поново крајем јануара 2020. године, иако је било планирано да се то догоди у априлу ове године, кажу у предузећу Инфраструктуре железнице Србије.

Иако ће возови кренути три месеца пре планираног рока радови на прузи ће се наставити.

„Реконструкција ће бити настављена и после тога, у условима функционисања железничког саобраћаја. Читава реконструкција пруге Ниш – Зајечар биће завршена до 20. августа 2020. године”, рекли су из Инфраструктуре железница Србије.

Недавно је на седници Скупштине Србије и народни посланик Милија Милетић затражио од Министарке Зоране Михајловић да возови на релацији Сврљиг – Ниш крену што пре да саобраћају јер је то од изузетног значаја за сврљишку фабрику ДИВ – Бетонски прагови која производи бетноске прагове које Железнице Србије уграђују током процеса обнове пруга у Србији.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

13,323 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>