Подршка православцима у Црној Гори и СПЦ и из Сврљига

Грађани Сврљига јуче су одржали велики народни скуп подршке СПЦ и народу Црне Горе са кога су поручили да “је Србија уз црногорски народ и да неће дати православне светиње”.

Подршка православном народу који се бори за своје светиње у Црној Гори и Српској православној цркви почела је молитвом у сврљишком храму Свети цар Константин и царица Јелена коју су служили свештеници Никола Миљковић и Младен Маринковић, а затим су грађани кренули улицам Сврљига до градског парка уз развијен транспарент на коме је писало „Са вама је Србија, не дамо светиње“.

Скуп су организовали мештани Сврљига, уз подршку општинске власти и народног посланика Милије Милетића.

“Наша Православна црква постоји већ осам векова и старија је и од саме Црне Горе, па нико неће моћи да отима њену имовину”, казао је Милетић.

Сви који су дошли на овај скуп могли су да се послуже чајем и белмужом, које је даривао локални угоститељ Милан Младеновић Џона, један од иницијатора јучерашњег окупљања.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.578 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>